onsdag 30 maj 2012

Måste jag bli fotograferad???

Varför är det så svårt att vara med på foton? Är det så för er också? Eller är det så att ni alltid är själv bakom kameran? Jag brukar ju ofta säga att jag sällan är med på foton då jag själv oftast är bakom kameran. Men jag vet ju innerst inne att jag även undviker kameran. Varför? Ja säg det...

Ibland har jag faktiskt funderat på hur mycket det kan påverka vad man hört någon säga... Nu skriver jag något väldigt personligt som är rätt ovanligt för mig att skriva så här i min blogg som vem som helst kan läsa. Nu skriver jag även något som jag är osäker på om jag berättat till någon, någonsin... Skriver något som inte är hemligt eller kanske inte ens hemskt men för mig väldigt personligt :)

Till saken... När jag var 13 år så hade vi något som heter Fria aktiviteter på skolan. Jag och många andra i klassen hade valt fotografering. Det var så kul att få låna en kamera och fotografera sina kompisar och framkalla dem själv. Än idag kommer jag ihåg precis var jag satt, i rummet brevid "framkallningsrummet" när jag hör två klasskompisar som står och framkallar foton. Själv satt jag i rummet brevid, "bakom" en dörr vid ett bord och tittade i album som fanns där, mina klasskompisar visste inte att jag var där inne. Då hör jag en av dem säga: Titta på Päivi, hon ser ju helt hemsk ut! Kommer precis ihåg känslan att få höra detta. Som ni säkert kan förstå så var det inte lätt för en 13 åring att höra. En 13 åring som dessutom inte var speciellt tuff av sig så hon vågade stiga upp och säga att jag hört... En 13 åring som mer var en "grå mus" som varken sågs eller hördes... :) Jag bara väntade på tillfälle att få smyga ut...

Ibland kan jag bara inte låta bli att fundera... hur mycket kan detta ha bidragit till att jag har haft så svårt att låta mig bli fotograferad? Fast man tycker ju att jag nu som vuxen 30 år senare inte ska bry mig om sånt...


Nåja till denna layout. Denna layout innehåller igen lite dold journaling. Denna bild är på baksidan av layouten :) På framsidan ser ni sticker ut på höger om titeln Me :)

Det är ett tag sedan det blev en layout för mig, men såg häromdagen en härlig skiss inne i Swe Scrapbooks blogg och blev så sugen på att göra en layout. Och detta är då resultatet. Och på köpet öppnar jag mig lite mer än vanligt :) Skissen är till deras läsartävling i maj och den kan ni hitta här. Kika in och se om ni tycker jag lyckas tolka den eller inte :)


Ha det bäst!!!!!!!

14 kommentarer:

 1. Säkert massor vännen =(.. och de som sa det tänkte säkert inte ens på vad de orden kan göra ont, oavsett om de inte visste om att du satt där... Du ÄR fin! Å du ÄR fin på kort!
  Jag sjöng inte på över 10 år för att "någon" sa åt mig att jag inte kunde sjunga, då var jag 14. Barn / tonåringar är så tanklösa...

  Kramiz Maja

  SvaraRadera
 2. Hej!
  LO:n är underbar, du gör dig verkligen fint på kort! Jag undviker oxå kameran så gott det går, vet inte varför egentligen men tycker alla kort blir så konstiga på mig av någon anledning.

  Usch, tonårsflickor.....de kan verkligen vara klantiga mot varandra. Är så mycket som pågår i deras kroppar och att "synas" är jätteviktigt och att vara "bäst". Har själv en dotter som fyller 15 på fredag så jag är mitt uppe i hennes tonår och får leva ett "tonårsliv" igen =)
  Sådana ord som någon säger kan ju faktiskt oxå vara för att de var avundsjuka på dig, eller hur =)Sådana saker kan ju ibland uttrycka sig hemskt knepigt från folk.

  Stor Kram Iffa

  SvaraRadera
 3. Jag kan bara hålla med maja,du e fin på kort! Jag tror många inte vill vara med på bild för att man själv är så kritisk mot sig själv. Det som känns naturligt fotat på andra ser man bara fel på, då det är en själv. Jag tror absolut du blev påverkad, det har jag blivit med andra saker. Vilken jättefin Lo du bjuder på-Lycka till!
  Kram Stephi

  SvaraRadera
 4. ÅÅH VILKET UNDERBART VACKER LO och VILKEN VACKER TJEJ PÅ FOTOT ;)

  Blev så rörd av det du skriver så tårarna rinner, det sätter sina spår att få höra sånt, speciellt i den åldern, men du ska veta att du ÄR FIN OCH BLIR FIN PÅ FOTON.


  BAMSEKRAMAR MAJSAN

  SvaraRadera
 5. Du är så fin på kortet.
  Tänk vad ord kan sätta spår
  Snygg LO

  SvaraRadera
 6. Så fruktansvärt för dig att som 13-åring få höra det!
  Jag har tidigare inte alls gillat att synas på kort. Men iochmed scrappandet så har jag sett till att själv komma med på kort då och då. För mig hjälpte det att "träna" på ett "fint" leende och använda det då nån tar kort. Man ser ofta helt ok ut då man ler, eller hur?! Testa att fota dig själv med mobilen också. Gör gärna lite knäppa miner emellanåt!
  Snygg layout förresten! Och du är himla fin på fotot!! :-))

  SvaraRadera
 7. Usch ja tänk vad ord kan såra och förstöra! :((

  En person som säger så kanske är vacker på bild, men inte som person. Vi vet alla vad som räknas i längden.

  Jag gillar inte heller att vara framför kameran, har alltid tyckt att jag blir så ful på foto. Sen hjälpte det föga när pappa sa att man inte blir finare på foto än man är i verkligheten..

  Om man tycker det är jobbigt att bli fotad så syns det oftast på fotot oxå, så det bästa är att slänga bort alla hangups och försöka slappna av.

  Mitt råd till dig försök att göra slut med detta trista minne, var bara dig själv du är vacker som du är, både live och på bild!

  Jag brukar tänka att det vore trist för mina barn om det inte fanns några bilder alls på mig den dagen jag inte finns längre. Därför offrar jag mig, och de riktigt fula fotona kan man radera :)

  Kramar

  SvaraRadera
 8. Jag håller med om alla klokheter som sagts! ...och visst är det så att det vore trist för mina barn om det inte fanns några bilder alls på mig när jag inte finns längre! Jag tycker faktiskt inte heller om att vara framför kameran! /Pia

  SvaraRadera
 9. Vilken jättefin LO!

  Det är ju så att obetänksamma saker kan sätta djupa spår.

  Kram

  SvaraRadera
 10. Åh, vad jag blev tagen när jag läste ditt inlägg. Ord kan verkligen såra..... Jag tycker som alla ovan också skriver, att du är jättefin på kortet :)

  STOR kram till DIG :)

  / Mia

  SvaraRadera
 11. Du har fått så många kloka råd redan och jag kan bara instämma i vad alla sagt! Jättevacker layout med ett fint foto! Kram!

  SvaraRadera
 12. Det var en väldigt vacker layout!!

  jag e som du. Jag vill aldrig va med på foton, me för mig handlar det väl mest om att jag aldrig ser ut som jag känner mig. Jag kan ha ganska gott självförtroende tills jag ser mig på bild. Jag fattar inte om det bara e så att jag inte ser ut som jag tror eller om ja bara helt enkelt inte blir bra på bild :)

  jag tror inte barn inser att sånna sagda ord kan såra nå otroligt! Själv fick jag ju höra att jag hade så fula utstående öron o det har suttit i många år. när min son föddes med utståeende öron va de lika bra att ändra synsätt o inse att de kan va fint det med :)

  SvaraRadera
 13. Jättevackert och tänkvärt! Lycka till!!

  SvaraRadera
 14. Usch, såna där saker sätter verkligen spår :-( Men du har gjort en fin layout och det var modigt av dig att berätta om det. Det är många som upplevt liknande saker i skolan, även jag själv.. :-/ kram!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!