söndag 29 september 2013

40 år och i mammas klänning :)


Började med denna layout en kväll i veckan. Jag blev så inspirerad av utmaningen hos ScrappaLoss så jag satte igång. Men ett tag var jag på väg att slänga för jag kände att det är så svårt att skapa i dessa färger :) Att rosa inte är min färg säger jag nu så ofta att snart så är det väl min färg för det händer allt oftare att jag använder mig av det när jag gör något :D

Varför jag valde just rosa och svart har inget med utmaningen att göra utan jag utgick från färgerna på min klänning jag har på fotot. Detta foto är taget på min 40 års fest för X antal år sedan :) Jag hade ingen stor eller elegant fest utan en fest i mindre skala tillsammans med goda vänner. Jag hade länge planerat att ha denna klänning på mig som var en gång i tiden hennes. Hon hade tänkt slänga dem men jag tog istället den till mina gömmor :) Mamma har sytt den till sig någon gång på 70 talet och jag kände att den fick inte slängas.

Ja och vad är själva utmaningen då? Ja den var att inte använda sig av mönsterpapper utan mestadels cardstock och inspireras av ordet fest. Dekorationer fick vara annat än cardstock så jag har satt dit lite blommor men annars är resten cardstock på layouten. Passade på att använda mig av mina stenciler, stämplar, mist och Distress Ink. Än finns tid att haka på tävlingen som du hittar här.

Ha det bäst!

10 kommentarer:

 1. Vilken läcker LO! Och snyggt att ta upp det rosa ur klänningen och använda det i layouten, även om det inte är din favoritfärg. :) Kram Lotta

  SvaraRadera
 2. Allt är så vackert. Klänningen, du och layouten!

  SvaraRadera
 3. Hej!
  Denna är sjukt snygg Päivi!!!!
  Fasen vad duktig du är på att göra egna bakgrunder, finns inte många papper som slår denna snygga du gjort idag!
  Du får allt att smälta in otroligt bra och snyggt och du anar inte hur glad jag blir över att höra att förutom blått så är nog din färg snart min favoritfärg ;)
  Här är det så dåligt med både bloggande, skapande och hälsa-påandet hos bloggar men men.....till slut kikar jag in och det kommer jag aldrig sluta göra här hos dig =)
  kramis!!

  SvaraRadera
 4. vilken effektfull lo. Jättesnygg

  SvaraRadera
 5. Otroligt fint arbete! Och vilket skönt minne att bevara! Tänka sej, att du kan ha samma klänning som din mamma, och att hon sytt den själv! WOW!

  SvaraRadera
 6. Grymt läcker LO, snygg klänning och skön rosafärg! Kul att du utmanar dig själv med lite rosa kulörer i scrappandet =)

  Ha en riktigt bra dag, kram!

  SvaraRadera
 7. Häftigt hur du fått till färger och mönster. Klänningens stil går verkligen igen.
  Tack för ditt bidrag!

  /Johanna DT ScrappaLoss

  SvaraRadera
 8. Waow både snygg klänning och Lo.

  Ja vi ses i helgen och leta efter en pratglad toka med kryckor så då är det garanterat jag ;)

  SvaraRadera
 9. WOOOW WOOW vilken läcker LO!!
  Du är en mästare på ayy göra LO:n.

  SÅÅ HIMLA SNYGGT ALLTSÅ!!

  KRAMAR MAJSAN

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!