måndag 3 juni 2013

Hej då kort igen :)


Detta kort har jag gjort för ett tag sedan men inte kommit ihåg att blogga :) Har en del kort ännu på lager så jag har att visa, de mesta är olika beställningar :)

Detta kort är till en kvinna som går i pension hos oss på jobbet. En av hennes hobbyn är akvarellmålning så jag tyckte detta kort blir bra till henne :) Detta kort är en direkt lift av ett kort som finns i tidningen CraftStamper (s 43)och även stämpeln kom med i tidningen. Jag vet inte egentligen inte om det är ok att lifta något så här direkt när man inte känner personen och kan säga till att man liftar... Men å andra sidan finns ju en beskrivning åt läsarna hur man kan göra detta kort... Så jag hoppas jag inte gör något fel nu :) Men jag berättar ju i alla fall öppet här :)

Appropå lift så kan det ju vara svårt var man drar gränsen, eller vad tycker ni? Man ser ju ofta trender som kommer och går och scrappare som använder sig av olika dekorationer och liknande på väldigt lika sätt. Vem som sedan varit först med det är ju svårt att säga... Men detta kan jag säga är en direkt lift från tidningen där kortet är likt men använt lite olika medel för att komma fram till liknande resultat.

Här fortsätter värmen och vi har haft en fantastisk maj och nu är vi redan inne i juni. Regn har vi inte sett på ungefär 2 veckor och då regnade det på natten :) Imorgon visar prognosen lite regn men få se om det håller :)

Ha det bäst!

5 kommentarer:

 1. Åh vad snyggt det var, så häftigt du gjort med bakgrunden!!! Den stämpeln var ju jättefin, precis den borde jag haft på mitt kort jag visade nyss....den pensionären målar oxå i akvarell nämligen =)
  Ja du ....detta med lift. Alltså jag tycker ju att det är något positivt om någon vill lifta något jag gjort och så hoppas jag alla känner. Det är ju lite det som är vitsen med våra bloggar tycker jag = att tipsa och inspireras av varandra och utvecklas på det viset. Jag tycker inte man får se det som att man härmar någon utan man plockar idéer från sitt eget huvud, från tidningar och från andras bloggar, sedan brukar det bli en mix av det hela =)
  Helt klart ser man oxå vad som är lite "inne" för det florerar runt bland bloggarna och det visar oxå att vi tycker om ganska lika saker =) Oj, det blev långt och rörigt kanske,fniss.
  Jag tycker i alla fall att du gjort ett kanonsnyggt kort här!!!!!
  Så härligt med denna värme, de första på mitt jobb har börjat semestern idag så det är ju jättekul för dom att de får så fint väder.
  Kram Iffa

  SvaraRadera
 2. Ett jättesnyggt kort! Jag gillar bakgrunden. :)

  Och när det gäller lift är det ju helt rätt att man alltid - mer eller mindre - inspireras av andras alster.
  Jag tycker att om man vet med sig att man liftat (och speciellt när det närmar sig en CASE) ska man ge cred - om inte annat för att tacka för inspirationen. Precis som du gjort!
  Är det så att man undermedvetet inspirerats är det ju lite svårare att göra det... :)

  SvaraRadera
 3. Klart att man får inspireras av andras alster. Att man visar upp saker i bloggar, tidningar osv är väl just av den anledningen (ja, blogga kan man ju göra för att spara sina egna alster för sin egen del, såklart, också).

  Att ge cred såhär är ett schysst sätt att tacka för inspirationen!

  Ditt kort är superläckert och uppskattades garanterat av mottagaren!

  SvaraRadera
 4. Jag och en kollega pratade om detta med bloggar och liknande, det visas ju för att inspirera. Casear/liftar man något, så creddar man. Inspireras jag av någon vän så brukar jag säga det också. Ungefär där tycker jag att det räcker.

  Många alster har ju liknande upplägg och då är det svårt att säga exakt var man hittat inspirationen samt att många saker poppar ju upp senare när man sitter och skapar, och då är det ju ruggigt svårt att säga var man sett något.

  Nåja, kortet blev i alla fall riktigt fint! Och tack för kommentaren i min blogg, det är min handstil i bakgrunden. :)

  SvaraRadera
 5. Supersnyggt kort!!

  KRAM MAJSAN

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!